GHID – Primul ajutor în caz de inundații

Inundațiile sunt neplăcute, pot provoca daune și, în cazurile grave, pot chiar pune în pericol viețile omenești.

Fie că acestea sunt produse dintr-o sursă din interiorul casei (robinet defect, infiltrații de apă, neatenție etc.) sau din exterior (precipitații în cantități mari), persoanele aflate în încăperi afectate de inundații trebuie să ia în calcul atât modalitățile de a scăpa cât mai rapid de apa în exces, cât și măsuri după ce s-a reușit eliminarea apei.

Odată cu evaporarea apei, misiunea de a ne pune bunurile în siguranță nu se încheie complet. În cazul unei inundații provenite din cauze meteorologice sau conductelor canalizării, există riscul ca apa să fi fost contaminată cu bacterii și germeni, iar atunci să fie nevoie să dezinfectăm locuința. Mai mult, trebuie să nu neglijăm faptul că după orice tip de inundație, o parte din apă se evaporă în pereți și în pardoseală, existând riscul ca după un timp să apară mucegaiul.

Din motivele enumerate mai sus, considerăm util acest mini-ghid pe care îl punem la îndemâna voastră, mai ales că în ultima vreme s-a auzit foarte des de coduri portocalii, iar vremea este în continuare imprevizibilă.

Descarcă materialul de aici: Ghid de prim ajutor în caz de inundații.

Pentru mai multe informații utile despre acest subiect, ne poți contacta oricând la numărul de telefon 0725588322.

sursă foto: businessinsider.com
Acest articol a fost publicat în Sfaturi Utile și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.